05 September 2015

Dengan tertubuhnya Amanah, parti pembangkang mula bincang gabungan baru

Parti pembangkang mula mengadakan perbincangan secara tidak rasmi untuk membentuk sebuah gabungan baharu berikutan pembentukan Parti Amanah Negara (Amanah), kata pengerusinya Mohamad Sabu.
Bagaimanapun, perbincangan rasmi dan pengumuman mengenainya hanya akan diadakan selepas Amanah secara rasmi dilancarkan pada 16 September, kata Mohamad yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu itu.

"Secara tidak rasmi, kami dah mula. Kami umumkan parti kami pada 31 Ogos dan pada 16 September, kami akan lancarkan parti baharu itu.

"Kemudian, kami akan mulakan perbincangan rasmi," katanya selepas menghadiri satu majlis kerajaan negeri di Masjid Bayan Baru hari ini.

Ditanya sekiranya PKR akan memilih Amanah menggantikan PAS untuk menjadi sebahagian anggota gabungan parti pembangkang baharu, beliau memberi gambaran yang parti itu masih belum menjelaskan pendiriannya, tidak seperti DAP.

"Kamu kena tanya PKR tentang perkara itu, tetapi DAP sudah tentu memilih Amanah," kata bekas timbalan presiden PAS itu.  - TMI

7 comments:

 1. Biar dia bergaya. Aku sekularga tetap bersama PAS dan Tuan Guru Hj Hadi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aku sa family,ipar duai,rakan-rakan aku akan berhijrah dari green ka ORANGE. Bye-bye Sehati-sejiwa, Bangsat DAN tOLOL.

   Delete
 2. PAS TAK SALAH TAPI SEGELINTIR PEMIMPINNYA KUNUN ULAMA TAPI MEMBAWA ONAR PADA LEBEL ISLAM SEPERTI
  1. Pemimpin yg bermulut longkang yg membarua, mentolol dan menjebon Jemaah sendiri.

  2. Mengamalkan kekarutan Baiah mencagar isteri. Kenapa tak lump sum ahli pun cagar bini masing-masing

  3. Muktamar dah kata putus dgn DAP tapi masih terhegeh - hegeh pegang jawatan di Penang. Sayang elaun ke. Maruah macamana ?????

  4. Mempunyai aura-aura sayang UMNO dan pemimpinnya berpeluang muncul kerap di TV3 atau Utusan.

  5.Sebelum muktamar bukan main nak halau mat sabu dan rakan, tapi lepas muktamar bila nak tubuh parti baru MEROYAN pula lebai lebai semua

  6. Paksa yb yg keluar letak jawatan. Gila ka, kalau letak 5 tahun tak boleh bertanding pilihanraya.

  AKHIRNYA AKU MEMERHATI KELAKU MEREKA SEPERTI AKU MEMERHATIKAN USTAZ USTAZ SAMPUL.....selamat tinggal pas yg akan bungkus di pantai barat dan jd suam suam kuku di pantai timur kerana 3 penjuru. YG CANTEEK UMNO AKAN KEMBALI DI KELANTAN.

  ISLE-ISLE

  ReplyDelete
  Replies
  1. PAS yg Hebat... Lebih 50 tahun usia. Last PRU tanding 74 kerusi... Mng paling sedikit..... Hebat nya Hadi baca politik...

   Delete
  2. PAS yg Hebat... Lebih 50 tahun usia. Last PRU tanding 74 kerusi... Mng paling sedikit..... Hebat nya Hadi baca politik...

   Delete
 3. baik buruk parti kerana pemimpinya...

  ReplyDelete