Ketua, ahli kumpulan Geng Jack ditembak mati
PETALING JAYA 17 Feb. — Niat dua penjenayah untuk melakukan jenayah samun kereta mewah berkubur apabila polis menembak mati kedua-duanya yang merupakan ketua dan ahli kumpulan yang dikenali sebagai Geng Jack hari ini.
Kejadian pada pukul 2 petang itu berlaku ketika kedua-dua penjenayah itu baru hendak melakukan jenayah samun sebuah kereta mewah di sebuah apartmen di Seksyen 22, USJ di Subang Jaya di sini.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, SAC II Hasnan Hassan berkata, sebelum kejadian dua buah kereta peronda polis yang melakukan pemantuan di kawasan itu terserempak dengan penjenayah tersebut yang menaiki sebuah kereta.
“Polis mengarahkan mereka berhenti sebaliknya penumpang kereta itu melepaskan dua das tembakan ke arah kereta peronda polis,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian. - Bernama
No comments:
Post a Comment