02 July 2008

Anwar akan membela dirinya dari tuduhan

Laporan Polis Tidak Jejaskan Tumpuan Pakatan Rakyat Tubuhkan Kerajaan

Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata laporan polis yang mendakwa beliau meliwat pembantu khasnya tidak mengganggu tumpuan beliau dan Pakatan Rakyat untuk menubuhkan kerajaan di peringkat persekutuan.

"Kes ini tidak mengganggu saya, tidak berlaku dan tidak ada kes," kata beliau kepada ribuan penyokongnya pada majlis penerangan mengenai kes itu di Stadium Melawati, Selasa malam.

Anwar berkata beliau akan berjuang untuk mempertahankan dirinya daripada dakwaan meliwat yang dikenakan buat kali kedua terhadapnya.

Bekas timbalan perdana menteri itu berkata beliau akan menjelajah ke seluruh negara bagi menjelaskan keadaan sebenar kepada rakyat dalam masa yang terdekat ini.

Pada 28 Jun lepas, Mohd Saiful Bukhari Azlan, 23, membuat laporan di Balai Polis Travers, di sini dengan mendakwa diliwat oleh Anwar pada 26 Jun lepas di sebuah tempat di ibu negara.

-- BERNAMA

No comments:

Post a Comment