04 June 2015

Kemungkinan besar Dr Mahathir akan sertai forum bersama Najib, kata pembantu

Tun Dr Mahathir Mohamad "berkemungkinan besar" bakal berdepan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dalam forum yang akan berlangsung esok, kata pembantunya.

Sufi Yusoff ketika dihubungi The Malaysian Insider berkata, tiada jemputan rasmi dihantar pihak SukaGuam selaku penganjur forum tersebut, sebaliknya hanyalah jemputan terbuka sekali gus tidak memerlukan Dr Mahathir untuk menyatakan secara rasmi berkenaan kehadiran beliau.

"Berkemungkinan besar beliau akan hadir," kata Sufi.

Penganjur forum "Nothing to Hide" SukaGuam, berkata pihaknya masih menantikan pengesahan rasmi daripada Dr Mahathir yang dikatakan akan turut menyertai forum tersebut.

Pengerusinya, Datuk Khairul Anwar Rahmat memberitahu The Malaysian Insider, beliau dimaklumkan persetujuan mantan perdana menteri untuk forum berkenaan hanya melalui laman sosial.

"Pengesahan Tun belum dapat, kita hanya tahu melalui Twitter. Kita tunggu yang rasmi," katanya, merujuk kepada Dr Mahathir ketika dihubungi The Malaysian Insider.

"Kita nantikan esok kedua-dua pihak hadir. Ia akan menjadi titik mula kepada perungkaian persoalan yang berbangkit," katanya.

Penyampai berita Astro Awani, Ashwad Ismail di laman Twitter miliknya memuat naik status: "@ashwadismail: Pegawai Khas kpd Tun Dr M sahkan Tun akan hadir 'Nothing to Hide' Dialog PM bersama NGO anjuran SukaGuam."

Najib sebelum ini turut dilaporkan mengesahkan kehadirannya pada forum tersebut, yang akan berlangsung pada pagi Jumaat di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC). - TMI

No comments:

Post a Comment